Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 28./29. ožujka

Crna kronika 28./29. ožujka

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno osam kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Tri kaznena djela počinjena su na području Kutine, po dva na području Siska i Gvozda, a jedno na području Petrinje.

Nepoznati počinitelj je tijekom noći s utorka na srijedu, 27./28. ožujka u Repušnici, grad Kutina, provalio u podrum vikendice vlasništvo 54-godišnje Zagrepčanke i ukrao više litara rakije i vina.

U razdoblju od početka listopada prošle do 25. ožujka ove godine nepoznati počinitelj je u mjestu Blatuša, općina Gvozd, iskoristio odsutnost 75-godišnje vlasnice iz Gvozda, provalio u podrum njezine kuće i ukrao nekoliko većih i manjih drvenih kaca i bureta te štednjak na kruta goriva i dva kreveta. Oštećena vlasnica, od koje je zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe, štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Na kutinskom su području zabilježena tri požara u kojima je nastala materijalna šteta. Naime, na području Gornje Jelenske požar suhe trave i niskog raslinja proširio se i na rub šume nepoznatog vlasnika te su nagorjela stabla, a opožarena površina je oko 200 x 600 metara. U šumi u mjestu Kletište je također izbio požar u kojem su osim trave i niskog raslinja nagorjela stabla, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena. Jedan požar je izbio i u obiteljskoj kući u Kutini, a u njemu je izgorjela perilica rublja. Zabilježeno je i 12 požara suhe trave i niskog raslinja, pet na području Hrvatske Kostajnice, po dva na području Gline i Petrinje te po jedan na području Sunje, Kutine i Gvozda, ali u njima nije nastala materijalna šteta.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, jedno počinjeno na području Novske gdje su se verbalno i fizički sukobila dvojica muškaraca, a drugo u Glini gdje je prekršajno prijavljen muškarac koji je svojim radnjama na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao moralne osjećaje građana.

Proteklog dana policiji nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Jučer, 28. ožujka u poslijepodnevnim satima u mjestu Donja Vlahinička, općina Popovača, prilikom kontrole prometa je zaustavljen osobni automobil kutinskih registracija kojim je upravljao 38-godišnjak iz Velike Ludine. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije (do 26.4.2012. godine), a alkotestiranjem je utvrđeno i da je bio pod utjecajem alkohola od 3,01 promila. Uhićen je te će tijekom današnjeg dana biti doveden na prekršajni sud radi provođenja žurnog postupka. Također je protiv njega podnesena i kaznena prijava zbog izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Komentirajte