Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 26./27. kolovoz

Crna kronika 26./27. kolovoz

PolicijaProteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih je sedam počinjeno od strane nepoznatih počinitelja. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Kutine, dva na području Gvozda, a po jedno na području Petrinje, Gline i Novske. Zabilježeno je pet prijetnji, tri krađe, po dvije teške krađe i tjelesne ozljede te jedno uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U noći s utorka na srijedu, 25./26. kolovoza, nepoznati počinitelj je kroz poluotvoreni prozor, na visini od oko dva metra od tla,ušao u ugostiteljski objekt na Trgu dr. Franje Tuđmana u Petrinji, odakle je iz skladišnog prostora ukrao 110 kutija cigareta te manji novčani iznos iz registarske kase. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.Teška krađa zabilježena je i u Sisku gdje je iste noći nepoznati počinitelj nasilno otvorio ulazna vrata na prodavaonici mješovite robe u Strossmayerovoj ulici te iz nje ukrao 393 kutije cigareta i veću količinu slatkiša, kave, suhomesnatih proizvoda i higijenskih potrepština.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji je u vremenu od 15. srpnja do 6. kolovoza ove godine sa polja u mjestu Kratečko, Grad Sisak, ukrao dva teleta, vlasništvo 39-godišnjaka iz Kratečkog.

Jučer, 26. kolovoza oko deset sati u šumi u mjestu Novo Selo Glinsko, Grad Glina, 51-godišnji muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je pomoću sajle traktorom namjeravao srušiti posječeno stablo bukve, uslijed čega je stablo palo na njega i ozlijedilo ga. Ozlijeđeni muškarac, koji se u šumi nalazio s dvojicom sinova, vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Glina prevezen je u Opću bolnicu u Sisku gdje je zadržan na liječenju.

Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira, pet počinjenih na području Siska, dva na području Petrinje i po jedno na području Sunje, Kutine i Hrvatske Kostajnice. U pet događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom,u tri događaja uslijedio je i fizički sukob, a zabilježen je i jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. Optužni prijedlozi podneseni su protiv 12 počinitelja, od kojih su dva bila pod utjecajem alkohola. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja jedan alkoholizirani počinitelj je zadržan u policijskoj postaji.

Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Sunje, Kutine, Petrinje i Dvora, a u njima je sudjelovalo pet počinitelja od kojih dva pod utjecajem alkohola. Jedan je počinitelj zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji, a dva su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, dvije na području Hrvatske Kostajnice i po jedna na području Kutine i Petrinje, a u njima je nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte