Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 25./26. listopada

Crna kronika 25./26. listopada

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, a po jedno na području Kutine, Sunje i Gline.

Policijski službenici Policijske postaje Novska su provedenim kriminalističkim istraživanjima nad 20-godišnjakom s područja Okučana i 55-godišnjakom s područja Gornjih Bogićevaca, utvrdili da su 10. listopada oko 22 sata u mjestu Bair, grad Novska, na farmi stoke vlasništvo 61-godišnjeg Novljanina, iz nezaključanog tovilišta ukrali i odvezli četiri teleta težine od 100 do 150 kilograma. Osumnjičeni su ukradenu telad utovarili u 20-godišnjakov kombi i odvezli na zagrebačko područje gdje su ih prodali. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su zbog krađe dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Kutini gdje su ispitani od strane državne odvjetnice.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 50-godišnjakom s dvorskog područja, policijski službenici Policijske postaje Dvor su utvrdili da je od početka kolovoza do sredine rujna ove godine u mjestu Gvozdansko, sa zemljišta iza obiteljske kuće 70-godišnjeg muškarca, posjekao više stabala graba, johe, topole i hrasta, koja su se prostirala na površini od oko 400 m2. Drva je odvezao s mjesta događaja, oštetivši 70-godišnjaka za oko 22 tisuće kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Kutina su proveli kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca s područja Popovače, starih 21, 23 i 58 godina, zbog krađe počinjene na štetu 53-godišnje Petrinjke. Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom listopada ove godine u Voloderu, općina Popovača, u neograđenom dvorištu vikend kuće oštećene 53-godišnjakinje, ukrali dva metalna spremnika za kišnicu sveukupne težine oko 5 tona, čime su vlasnicu oštetili za oko 6 tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Kutini gdje su ispitani od strane državne odvjetnice.

Policiji u Sunji prijavljena je teška krađa počinjena od 20. do 24. listopada u mjestu Blinjska Greda, općina Sunja. Tamo je nepoznati počinitelj iskoristio odsutnost 34-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljana sa statusom stranca na privremenom boravku u RH, provalio u njegovu kuću i ukrao priključni mjerni ormarić električne energije, dvije vreće lijepila za keramiku te vreću cementa kao i električno brojilo vlasništvo HEP-a. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 2 600 kuna, a policija je protiv počinitelja podnijela kaznenu prijavu te traga za njim.

Zbog teške krađe za nepoznatim počiniteljem tragaju i sisački policajci. Naime, jučer, 25. listopada u prijepodnevnim satima u Ulici nadbiskupa Posilovića u Sisku, nepoznati je počinitelj nasilno ušao u obiteljsku kuću gdje je ukrao više komada zlatnog nakita te LCD televizor. Po izjavi 37-godišnje vlasnice materijalna šteta iznosi oko 16 tisuća kuna.

Kutinska policija zbog teške krađe traga za nepoznatim počiniteljem koji je u  utorak, 25. listopada između 3 i 5.50 sati u jutro, u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Kutini, razvalio vrata kioska te iz unutrašnjosti ukrao neutvrđenu količinu cigareta, sokova i duhana. Po izjavi odgovorne osobe materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća kuna.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, po jedno na području Siska, Lekenika i Kutine, a u njima je sudjelovalo sedam počinitelja, od kojih tri pod utjecajem alkohola.

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenih na području Petrinje, Gline i Martinske Vesi, a u njima su sudjelovala četvorica počinitelja, od kojih trojica alkoholiziranih.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Petrinje i po jedna na području Gline, Novske i Hrvatske Kostajnice. U dvije nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta.

Jučer, 25. listopada oko podneva u mjestu Graberje, grad Petrinja, dogodila se prometna nesreća u kojoj se prevrnuo kamion s poluprikolicom. Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak s područja Gvozda, upravljajući teretnim vozilom za koje je bila priključena poluprikolica, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i zahvatio desnu bankinu, nakon čega je priključno vozilo udarilo u metalnu zaštitnu ogradu te je došlo do prevrtanja teretnog i priključnog vozila s teretnom na desnu bočnu stranu. Vozač je u ovoj prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede, a alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Prekršajno je prijavljen zbog prometnih prekršaja. Do uklanjanja prevrnutog vozila promet se odvijao otežano uz regulaciju policijskih službenika.

Komentirajte