Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 24./25. listopada

Crna kronika 24./25. listopada

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, a po jedno na području Sunje, Dvora i Gvozda.

Policijski službenici Policijske postaje Gvozd su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvoje 50-godišnjaka, muškarcem i ženom s područja Karlovca, utvrdili da su sredinom kolovoza u mjestu Slavsko Polje, općina Gvozd, sa spomenika NOB-a skinuli i ukrali pet prokrom ploča, čime su Ministarstvo kulture RH oštetili za oko 3 tisuće kuna. Zbog počinjenja ove teške krađe oboje su kazneno prijavljeni.

U utorak, 23. studenog oko 22.10 sati policijski službenici su u Sunji, u blizini trgovine u Ulici branitelja Sunje, zatekli 42-godišnjeg mještanina koji je pokušao provaliti u rečenu trgovinu. Kod njega je pronađen alat pogodan za počinjenje ovog djela, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen zbog pokušaja teške krađe.

U proteklih godinu dana u Aveniji Vukovar u Kutini nepoznati je počinitelj u krugu tvornice, na transportnom mostu koji spaja dva skladišta, presjekao i ukrao dva električna kabla ukupne dužine 186 metara te plastificirano čelično uže dužine 120 metara. Po dostavljenom odštetnom zahtjevu materijalna šteta iznosi 36 900 kuna te je od odgovorne osobe zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe.

Kutinska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je sa srijede na četvrtak, 23./24. studenog na mjesnom groblju u Selištu, grad Kutina, s pantova skinuo i ukrao dvoja metalna jednokrilna vrata za pješake i metalni kontejner za smeće. Od odgovorne osobe, koja štetu procjenjuje na oko 5 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

Jučer, 24. studenog, po nalogu Županijskog suda u Sisku policijski službenici su pretražili kuću 40-godišnjeg Siščanina i tom prilikom pronašli 15 komada sjemenki indijske konoplje i manju količinu marihuane, a pronađen je i improvizirani rasadnik sa devet mladica (stabljika) nalik na indijsku konoplju. Sve pronađeno je oduzeto, a protiv osumnjičenog 40-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe opojnih droga.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Kutine i Siska, a u njima su sudjelovala trojica počinitelja, od kojih jedan pod utjecajem alkohola.

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Dvora, Siska i Kutine, a u njima je sudjelovalo četvero počinitelja.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, dvije na području Gline i po jedna na području Siska, Novske, Kutine i Petrinje. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama jedan je pješak zadobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a jedan vozač je lakše ozlijeđen, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte