Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 23./24. lipnja

Crna kronika 23./24. lipnja

U protekla dva dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Gline, dva na području Gvozda te po jedno na području Sunje i Petrinje.

Počinjeno je sedam krađa, pet teških krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dvije prijevare i po jedno kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, prijetnje i tjelesne ozljede.

Dvije teške krađe zabilježene su u Ulici kneza Domagoja u Kutini gdje je u noći s ponedjeljka na utorak nepoznati počinitelj provalio u dva parkirana osobna automobila i iz oba ukrao auto radio-CD.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, 20./21. lipnja nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovitom robom u Letovaniću, Općina Lekenik i ukrao veću količinu alkoholnih pića, suhomesnatih proizvoda, slatkiša i cigareta te manji novčani iznos.

Policija u Glini traga za nepoznatim počiniteljem koji je s nedjelje na ponedjeljak provalio u trgovinu mješovitom robom u Prekopi, Grad Glina te ukrao veću količinu alkoholnih pića, cigareta i novčani polog.

Teška krađa zabilježena je i u Sisku gdje je u utorak u noći nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u ulici Stjepana i Antuna Radića te iz registarske kase ukrao manji iznos. Protiv počinitelja ovih djela podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe, a djelatnici policije tragaju za njima.

Sisačka policija zaprimila je od 72-godišnjaka iz Dvora kaznenu prijavu zbog krađe, počinjene na njegovu štetu 14./15. lipnja u Sisku. Naime, nepoznati počinitelj je na neutvrđeni način pribavio debitnu bankovnu karticu koju je banka poštom poslala u Sisak na bivšu adresu stanovanja 72-godišnjaka, koju on nije preuzeo, a potom je u pet navrata na bankomatu u trgovačkom centru podignuto ukupno 1 700 kuna. Policija radi na otkrivanju počinitelja.

Policiji u Sunji je 42-godišnjak s područja Općine Sunja prijavio kazneno djelo prijevare koje je na njegovu štetu 16. lipnja počinio nepoznati počinitelj. Naime, oštećeni je preko telefona s nepoznatim muškarcem dogovorio prodaju tri janjca koje će predati taksistu na zagrebačkom području, a novac bi mu nepoznati muškarac – kupac trebao donijeti u Sunju. Kada je oštećeni predao janjce nepoznati muškarac mu se više nije javljao na telefon, niti je platio dug.
Policija traga za počiniteljem ovog kaznenog djela.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno na ulici u Glini gdje je 59-godišnji muškarac vikao i galamio na prolaznika.

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom u obiteljskoj kući u Sisku gdje je 47-godišnji muškarac verbalno i fizički napao ukućane.

Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća i to pet na području Siska, četiri na području Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život zadobile su tri osobe, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. U 12 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika, a od tri vozača koja su pobjegla s mjesta prometne nesreće, dva su naknadno pronađena, a za jednim se još traga.

Komentirajte