Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 20./21. srpanj

Crna kronika 20./21. srpanj

PolicijaU protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, tri na području Novske te po jedno na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Gline i Gvozda.

Zabilježeno je šest teških krađa, pet krađa, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno izbjegavanje carinskog nadzora i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policijskoj postaji Novska prijavljena je teška krađa koja je proteklog vikenda počinjena u Rudarskoj ulici u mjestu Lipovljani, gdje je nepoznati počinitelj nasilno otvorio poklopce rezervoara na tri radna stroja te iz njih otuđio oko 170 litara diesel goriva.

Policijskoj postaji Gvozd prijavljena je teška krađa počinjena na području mjesta Čemernica i Batinova Kosa, Općina Topusko, gdje je nepoznati počinitelj u protekla tri mjeseca u više navrata nasilno otvarao spremnike za gorivo na parkiranim radnim strojevima te iz njih otuđio veću količinu diesela, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Teška krađa provaljivanjem u rezervoare radnih strojeva prijavljena je i Policijskoj postaji Kutina, a počinjena je proteklog vikenda u Zagrebačkoj ulici u Voloderu, gdje je nepoznati počinitelj iz nasilno otvorenih rezervoara na dva radna stroja, otuđio oko 80 litara diesela.

Sinoć, 20. srpnja, počinjena je teška krađa u Bukovačkoj ulici u Novskoj, od strane nepoznatog počinitelja koji je kroz otvoreni prozor ušao u kuću 31-godišnjaka i otuđio prijenosno računalo.

Jučer, 20. srpnja, u ranim jutarnjim satima, nepoznati je počinitelj nasilno ušao u ugostiteljski objekt u Zagrebačkoj ulici u Glini te iz registar kase otuđio manji novčani polog.

U Rimskoj ulici u Sisku nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s manjim novčanim iznosom kojega je 24-godišnji Siščanin jučer, 20. srpnja, ostavio na pultu čekaonice.

Policijskoj postaji Kutina prijavljena je krađa počinjena u četvrtak, 16. srpnja u Strušcu, Općina Popovača, gdje je nepoznati počinitelj iskoristio odsutnost 72-godišnjeg vlasnika te iz njegovog otključanog stana otuđio oko 1 400 kuna.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u četiri slučaja i to vikom i galamom. Dvije vike i galame zabilježene su na području Petrinje, a po jedna na području Siska i Kutine. U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je šest počinitelja, od kojih je dvoje temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješteno na bolničko liječenje.

 Slučajevi obiteljskog nasilja proteklog dana policiji nisu prijavljeni.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća i to po tri na području Siska i Kutine.  U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, u jednoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok su četiri nesreće za posljedicu imale samo materijalnu štetu.  Pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika, a bjegova sa mjesta događaja prometnih nesreća nije bilo.

Komentirajte