Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 18./19. rujan

Crna kronika 18./19. rujan

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su 4 počinjena od strane nepoznatog počinitelja. Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Petrinje, dva na području Kutine i jedno na području Dvora.Zabilježene su četiri prijetnje, tri krađe, po dvije teške krađe i nasilnička ponašanja u obitelji te po jedna tjelesna ozljeda, nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, zlouporaba opojnih droga te zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe. 

Policija u Dvoru podnijela je kaznenu prijavu zbog teške krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je u vremenu od 10. do 18. rujna ove godine u Gornjem Žirovcu, na mjestu gdje HEP obavlja radove na postavljanju trafostanice, demontirao transformator te iz njega ukrao oko 50 kg bakrenih namotaja.

Teška krađa zabilježena je i u mjestu Veliko Svinjičko, Grad Sisak, gdje je dana 17./18. rujna nepoznati počinitelj nasilno otvorio rezervoar na radnom stroju, vlasništvo poduzeća «Vodoprivreda Sisak» te iz njega istočio i ukrao oko 250 litara goriva.

Kaznena prijava i optužni prijedlog po Zakonu o oružju podneseni su protiv 44-godišnjaka s područja Kutine koji je policiji, prilikom pretrage njegove obiteljske kuće obavljenoj po nalogu Prekršajnog suda u Kutini, predao automatsku pušku sa pripadajućim spremnikom i 279 komada raznog streljiva.

Kaznena prijava i optužni prijedlog zbog zlouporabe opojnih droga podneseni su protiv 26-godišnjaka u čijoj je kući u mjestu Staro Pračno, Grad Sisak, pretragom obavljenom po nalogu Županijskog suda u Sisku, pronađeno i oduzeto 0,5 grama marihuane i četiri sjemenke indijske konoplje.

Policija u Petrinji podnijela je izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji zbog nasilničkog ponašanja u obitelji protiv 55-godišnjaka  koji je proteklih šest godina učestalo verbalno i fizički zlostavljao suprugu.

Izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe podneseno je protiv 39-godišnjaka s područja Petrinje koji je proteklih godinu dana učestalo verbalno i fizički zlostavljao suprugu te zanemarivao skrb o odgoju kćeri.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena na području Siska i jedno na području Općine Topusko. U dva događaja javni red i mir narušen je verbalnim sukobom zbog čega je optužni prijedlog podnesen protiv četiri osobe, a u jednom slučaju fizičkim napadom za što je prijavljen jedan počinitelj.

Policija je postupala u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji,  dva počinjena na području Siska te po jednom na području Dvora, Novske, Kutine i Gline. Optužni prijedlozi zbog nasilničkog ponašanja u obitelji podneseni su protiv sedam osoba, od kojih su tri osobe uhićene te će biti dovedene na prekršajni sud.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, dvije na području Siska i jedna na području Kutine, a u njima je nastala samo materijalna šteta. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte