Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 17./18. veljače

Crna kronika 17./18. veljače

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, po dva na području Kutine, Novske, Petrinje, Gvozda i Gline te jedno na području Sunje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 60-godišnjakom s područja Gline, policijski službenici Policijske postaje Glina utvrdili su kako je on poskidao više dijelova s dva šumarska traktora i jednog priključnog vozila koji su u vlasništvu 47-godišnjeg muškarca iz Gline, a koji su se nalazili uz cestu u mjestu Dragotina, oštetivši ga time za oko 50 tisuća kuna. Istraživanjem je utvrđeno da je to učinio jer su se rečena vozila nalazila na njegovom zemljištu za koje mu 47-godišnjak već duže vrijeme ne plaća dogovoreni najam, a traktore ne želi odvesti. Veći dio poskidanih predmeta je od 60-godišnjaka oduzet i vraćen oštećenom, kojemu su radi privatne tužbe, budući je ovdje riječ o kaznenom djelu samovlasti, uručeni podaci o počinitelju.

Tijekom noći, 16./17. veljače u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Kutini nepoznati je počinitelj nasilno otvorio stražnja metalna vrata trgovine te iz skladišnog i prodajnog prostora ukrao oko 800 kutija cigareta, 40-ak pakovanja raznih vrsta kave, 16 kg sira i točno neutvrđeni broj kozmetičkih proizvoda. Prema izjavi odgovorne osobe oštećene trgovine materijalna šteta iznosi oko 19 tisuća kuna. Kutinska je policija protiv počinitelja ove teške krađe podnijela kaznenu prijavu te traga za njim. Policijskoj postaji Gvozd 85-godišnji muškarac je prijavio krađu koju je u razdoblju od 14. do 17. veljače na njegovu štetu počinio nepoznati počinitelj tako što je iskoristio njegovu odsutnost iz kuće te mu iz ormara u spavaćoj sobi ukrao 1 400 kuna.

Proteklog dana nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena u Sisku i Glini, a u oba slučaja nasilja su počinili muževi nad svojim suprugama.

Na prometnicama se dogodila jedna prometna nesreća i to na sisačkom području, a u njoj je nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte