Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 17./18. prosinac

Crna kronika 17./18. prosinac

PolicijaU protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji.Četiri kaznena djela počinjena su na području Kutine, dva na području Siska, a po jedno na području Novske i Gline. Počinjene su dvije krađe i po jedno kazneno djelo razbojništva, prijevare, krivotvorenja službene isprave, prijetnje, uništenja i oštećenja tuđe stvari te samovlasti.

Noćas, 18. prosinca, 15-tak minuta nakon ponoći u dvorištu obiteljske kuće u Novskoj nepoznati počinitelj je sjekirom razbio oba lijeva bočna stakla te stražnje vjetrobransko staklo na parkiranom automobilu vlasništvo 24-godišnjaka.
Od oštećenog vlasnika zaprimljena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari te se nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja.

Policija u Kutini podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku kaznenu prijavu zbog razbojništva protiv 16-godišnjeg maloljetnika s područja Općine Velika Ludina. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je on u srijedu, 16. prosinca između 13 i 14 sati u Velikoj Ludini, u društvu s dvojicom maloljetnika i jednim djetetom, došao u kuću kod 76-godišnje žene te od nje uz verbalnu prijetnju zatražio novac, da bi joj potom iz novčanika kojega je držala u ruci uzeo 700 kuna. Zbog sumnje u počinjenje ovog razbojništva policijski službenici Policijske postaje Kutina ubrzo su istoga pronašli te ga uhitili i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Otuđeni novac kod njega nije pronađen, jer je utvrđeno da ga je nakon počinjenog razbojništva s društvom potrošio u ugostiteljskim objektima na području Popovače. Uz osumnjičenog, koji je kazneno prijavljen za ovo razbojništvo, ostala trojica su prijavljena za pomaganje pri počinjenu kaznenog djela.

Jučer, 17. prosinca oko 13 sati u Popovači, u obiteljsku kuću 73-godišnjeg muškarca došla je nepoznata mlađa žena te mu ponudila na prodaju posteljinu. Nakon plaćanja kupljene robe u vrijednosti od 500 kuna muškarac je novčanik odložio na stol, a nepoznata žena je od njega zatražila komad papira da nešto zapiše. Kada se muškarac okrenuo žena je iskoristila trenutak nepažnje i ukrala novčanik u kojem se nalazilo tisuću kuna, osobni dokumenti i bankovna kartica, nakon čega se iz kuće udaljila u nepoznatom smjeru. Policija u Kutini zaprimila je od oštećenog kaznenu prijavu zbog krađe.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena vikom i galamom u ugostiteljskim objektima na području Novske i Popovače, a u njima su sudjelovala četvorica alkoholiziranih počinitelja.

Policiji prethodnog dana nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, tri na području Siska i jedna na području Kutine, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu, utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte