Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 16./17. travnja

Crna kronika 16./17. travnja

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih je 7 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Četiri kaznena djela počinjena su na području Kutine, tri na području  Siska, po dva na području Gline i Novske, a po jedno na području Dvora, Sunje i Hrvatske Kostajnice.

Zabilježeno je šest krađa, po dvije prijetnje i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedno kazneno djelo teške krađe, tjelesne ozljede, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Dana 14. travnja ove godine oko 22,30 sati na ulici u Kutini, nakon  verbalnog sukoba između dvojice Kutinčana, starih 18 i 16 godina, 18-godišnjak se mopedom zaletio i udario 16 godišnjaka. Uslijedio je fizički sukob u koji se umiješao i 15-godišnji Kutinčanin te 18-godišnjaka odgurnuo i srušio na cestu. Nakon toga 18-godišnjak je skinuo kacigu kojom je tri puta udario 16-godišnjaka po glavi. U ovom događaju oba maloljetnika su zadobila lakše tjelesne ozljede. Protiv 18-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nanošenja tjelesne ozljede. Također je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, a maloljetnici su prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira fizičkim sukobom.

Teška krađa zabilježena je u polju u mjestu Mustafina Klada, Općina Velika Ludina, gdje je u noći 15./16. travnja nepoznati počinitelj nasilno skinuo lokot s poklopca rezervoara radnog stroja, vlasništvo poduzeća «Šuma promet», te iz njega ukrao oko 300 litara goriva.

Dana 16. travnja u prijepodnevnim satima u mjestu Donji Žirovac, Općina Dvor, trojica bosanskohercegovačkih državljana pješice su, van mjesta predviđenog za prijelaz državne granice, prešli iz BiH u RH. Dolaskom policijskih službenika dvojica, stara 22 i 19 godina, su uhićena, dok je treći muškarac, za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku, pobjegao na područje BiH. Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da isti u prethodna tri dana na području RH motornom pilom posjekli 37 stabala hrasta, graba i bukve, koja su potom traktorom s prikolicom prevezli na područje BiH. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog krađe, a zbog ilegalnog prelaska državne granice u provedenom upravnom postupku izdana su im rješenja o protjerivanju iz RH te im je izrečena zabrana ulaska u RH u trajanju od jedne godine, nakon čega su prisilno udaljeni iz RH .

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Hrvatske Kostajnice, Gvozda, Kutine i Gline. U dva događaja javni red i mir narušen je fizičkim napadom, a zabilježen je i po jedan slučaj vike i galame te glasne reprodukcije glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara. Dvojica alkoholiziranih počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

Policiji nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, četiri na području Kutine, dvije na području Gvozda i po jedna na području Petrinje, Gline i Novske. U dvije nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu, utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte