Naslovnica Vijesti Crna kronika 15./16. rujan

Crna kronika 15./16. rujan

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih je pet počinjeno od strane nepoznatih počinitelja. 

Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, a po jedno na području Novske, Kutine, Dvora i Gvozda. Zabilježeno je šest krađa i po jedna teška krađa i zlouporaba čeka i kreditne kartice.Teška krađa zabilježena je na području Općine Martinska Ves gdje je u vremenu od 13. do 15. rujna na polju u mjestu Mahovo nepoznati počinitelj nasilno otvorio rezervoar na radnom stroju, vlasništvo poduzeća «Kompaktor», te iz njega istočio i ukrao oko 250 litara goriva. 

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv nepoznatog počinitelja koji se u vremenu od 08. do 14. rujna iz nedovršene obiteljske kuće u mjestu Brezovac, Grad Novska, ukrao torbicu sa osobnim dokumentima i većim novčanim iznosom.

Policija u Kutini podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku kaznenu prijavu zbog oduzimanja tuđe pokretne stvari protiv 19-godišnjaka s područja Općine Popovača koji je dana 12. rujna iz dvorišta obiteljske kuće u Donjoj Gračenici pokrenuo i odvezao osobni automobil, marke «Yugo 45», kojeg je vlasnik ostavio otključanog i sa ključem u kontakt  bravi. Automobil je pronađen u Voloderu i vraćen vlasniku.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena u Sisku i Petrinji. U Sisku je optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora podnesen protiv 29-godišnjaka čiji je pas ušao u susjedno dvorište gdje je zaklao 40 komada peradi. U Petrinji je optužni prijedlog podnesen protiv dvojice muškaraca koji su se verbalno sukobili na ulici.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji,  počinjena u Sisku i na području Općine Dvor. Oboje počinitelja, alkoholizirana žena koja je verbalno napala dijete i nevjenčanog supruga, te alkoholizirani muškarac koji je verbalno zlostavljao suprugu i istjerao ju iz kuće, uhićeno je te će uz optužni prijedlog biti dovedeno na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, sedam na području Siska i po jedna na području Kutine i Hrvatske Kostajnice. U pet nesreća pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći koja je za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu utvrđena je alkoholiziranost vozača.

Komentirajte