Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 13.-16. studeni

Crna kronika 13.-16. studeni

PolicijaProteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.Na području Siska počinjeno je 13 kaznenih djela, na području Kutine pet, na području Hrvatske Kostajnice četiri, na području Sunje, Novske i Petrinje po dva,  a po jedno kazneno djelo počinjeno je na području Gline i Dvora.
Počinjeno je devet krađa, šest prijetnji, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, dvije teške krađe te po jedno kazneno djelo utaje, zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, samovlasti, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, zlouporabe opojnih droga te izbjegavanja carinskog nadzora

U noći sa subote na nedjelju, 14./15. studenog na igralištu u Radićevoj ulici u Kutini nepoznati počinitelj je razbio prozorsko staklo na objektu nogometnog kluba, kroz nastali otvor otvorio prozor i ušao u kancelariju uprave odakle je ukrao centralnu jedinicu računala s tipkovnicom i mišom. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe. Teška krađa zabilježena je i na području Općine Sunja gdje je u mjestu Velika Gradusa proteklog tjedna nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 60-godišnjaka, ali iz nje nije ništa ukrao, a potom provalio u dvorišnu prostoriju i iz nje ukrao metalni lanac, male materijalne vrijednosti.

U kaznenim djelima krađe policiji u Hrvatskoj Kostajnici prijavljena je krađa drvenog čamca s kupališta na rijeci Uni u Hrvatskoj Dubici, s čamca na rijeci Kupi u mjestu Brkiševina, Općina Lekenik, ukraden je vanbrodski motor, u ugostiteljskom objektu u Kutini ukradena je torbica s mobitelom i novčanikom s osobnim dokumentima, kreditnim i bankovnim karticama te malim novčanim iznosom, a u Novskoj je ukraden nezaključani bicikl.

Policija u Hrvatskoj Kostajnici podnijela je kaznenu prijavu i optužni prijedlog zbog zlouporabe opojnih droga protiv 37-godišnjaka, zatečenog u subotu u noći u ugostiteljskom objektu u Hrvatskoj Dubici u posjedu osam tableta s popisa opojnih droga, a za koje nije imao liječničku dokumentaciju.

Zabilježeno je 13 narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Sunje i Petrinje, a po jedno na području Novske i Gline.  U pet događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u sedam događaja fizičkim sukobom. Zabilježen je i jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu. U ovim događajima sudjelovalo je 20 počinitelja, od kojih osam pod utjecajem alkohola. Pet alkoholiziranih počinitelja je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržano u policijskoj postaji.

Policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji,  dva počinjena na području Kutine i po jedno na području Novske, Sunje i Siska, a u njima je sudjelovalo šest počinitelja. Dva počinitelja su uhićena te će biti dovedena na prekršajni sud, jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje, a jedan je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, po pet na području Siska i Kutine, tri na području Novske, dvije na području Sunje i po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U tri nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. U pet nesreća utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a u dvije od njih su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Komentirajte