Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 12./13. listopada

Crna kronika 12./13. listopada

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji. Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, po dva na području Novske i Gvozda, dok je jedno kazneno djelo počinjeno na području Hrvatske Kostajnice.

Jučer, 12. listopada oko 13.30 sati u mjestu Staro Selo Topusko, općina Topusko, policijski službenici su i nezakonitom prelasku državne granice i sječi drva zatekli dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, starih 28 i 36 godina. Obojica su uhićeni te je pregledom kod 28-godišnjaka pronađena kubura ručne izrade, koja je od njega oduzeta. Obojica su kazneno prijavljena zbog krađe, a 28-godišnjak i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.

S utorka na srijedu, 11./12. listopada u mjestu Stupovača, grad Kutina, nepoznati počinitelj je nasilno otvorio rezervoare na dva radna stroja i istočio gorivo, dok je iz obje kabine ovih strojeva ukrao razne stvari. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 5 tisuća kuna te je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Od popodnevnih sati u utorak, 11. listopada do jutarnjih sati u srijedu, 12. listopada nepoznati počinitelj je na prostoru mjesnog groblja u Popovači ukrao četiri poklopca šahta od kanalizacije. Po izjavi komunalnog redara, od kojeg je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, materijalna šteta iznosi oko 1 500 kuna.

U kazenim djelima krađe, koje su proteklog dana prijavljene policiji, na području Velike Ludine u mjestu Ruškovica, nepoznati počinitelj je posjekao i ukrao 20 stabala akacije, na Trgu Republike u Sisku ukraden je bicikl vrijedan oko 2 tisuće kuna, u Gojlu, grad Kutina, iz otvorenog svinjca je ukradeno janje, dok je u ugostiteljskom objektu u Kutini nepoznati počinitelj s pulta ukrao mobitel kojeg djelatnici koriste za zaprimanje narudžbi.

Sinoć, 12. listopada oko 21 sat u ulici Tina Ujevića u Sisku policijski službenici su zatekli 21-godišnjeg Siščanina u društvu s 18-godišnjakom i još dvoje maloljetnika. Istraživanjem je utvrđeno da 21-godišnjak kod sebe ima pvc vrećicu s 21,3 grama marihuane, koja je od njega oduzeta te je kazneno prijavljen zbog zlouporabe opojnih droga.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena fizičkim sukobom u Kutini, a u njima je sudjelovalo šest počinitelja, od kojih tri maloljetnika.

Policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska te po jednom na području Kutine, Petrinje i Gvozda, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja, od kojih šest alkoholiziranih.

Na prometnicama se dogodila jedna prometna nesreća i to na području Siska, a u njoj je nastala samo materijalna šteta. U nesreći nisu sudjelovali alkoholizirani sudionici.

Komentirajte