Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 07./08. siječanj

Crna kronika 07./08. siječanj

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su tri počinjena od strane nepoznatih počinitelja.Po tri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, dva na području Petrinje, a po jedno na području Gline i Novske.

Zabilježene su po dvije teške krađe i uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenja isprava, prijetnje, krađe, tjelesne ozljede i protuzakonitog lova.

Policija u Glini podnijela je kaznenu prijavu zbog teške krađe protiv 45-godišnjaka iz Gline koji je dana 13. prosinca 2008. godine u mjestu Majski Trtnik nasilno otvorio vrata dvorišne prostorije, vlasništvo 37-godišnjakinje, te iz nje ukrao motornu pilu.

Kaznena prijava zbog protuzakonitog lova podnesena je protiv  nepoznatog počinitelja koji je u šumi kod mjesta Košutarica, Općina Jasenovac, u lovištu Hrvatskog lovačkog saveza iz vatrenog oružja odstrijelio divlju svinju koju je ogulio i odnio meso. 

Provedenom kriminalističkom obradom nad maloljetnim državljaninom BiH na privremenom boravku u Hrvatskoj, te 21-godišnjim Petrinjcem utvrđeno je da su dana 30./31. 12. 2008. godine provalili u ugostiteljski objekt u Petrinji odakle su ukrali više kutija cigareta i novčani iznos od 600 kuna. Također je utvrđeno da su njih dvojica te 20-godišnji Petrinjac dana 12. studenog 2008. godine provalili u ugostiteljski objekt, također u Petrinji, odakle su ukrali veći novčani iznos. Zbog počinjenih teških krađa protiv počinitelja je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Provedenom kriminalističkom obradom nad dvojicom maloljetnih Petrinjaca utvrđeno je da su u vremenu od 01. 12. 2008. do 07. 01. 2009. godine  provalili u obiteljsku kuću u Petrinji, vlasništvo 49-godišnjaka, te iz nje ukrali televizor i motornu kosilicu. Protiv obojice je zbog teške krađe podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena vikom i galamom na području Siska i Petrinje od dva alkoholizirana počinitelja.

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom na području Petrinje. Alkoholizirana žena koja je verbalno i fizički napala majku, zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana je u policijskoj postaji.

 

        

           PROMET

 

          Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, dvije na području Siska i po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Komentirajte