Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 07.-10. siječnja

Crna kronika 07.-10. siječnja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 21 kazneno djelo, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Petrinje, četiri na području Novske, dva na području Sunje te jedno na području Kutine.

Policija u Novskoj traga za nepoznatim počiniteljem koji je od srijede do petka, od 5. do 7. siječnja, u Bročicama, Grad Novska, nasilno otvorio vrata na skladištu stočne hrane te sa zidova prostorija unutar skladišta presjekao i ukrao nadžbukne električne kabele. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe kojom je 60-godišnji vlasnik oštećen za oko 10 tisuća kuna.  S četvrtka na petak, 6./7. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu mješovitom robom u ulici I. Zocha u Petrinji te ukrao više šteka cigareta i novac iz blagajne. Materijalna šteta je procijenjena na oko 13 500 kuna, a protiv počinitelja, za kojim se traga, podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Petrinjska policija Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnijela je kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari protiv maloljetnog 16-godišnjeg Petrinjca koji je u svojoj kući držao tijelo ručne bombe bez upaljača i eksplozivnog punjenja, dimnu bombu, sedam komada vojnog streljiva, lovačku pušku sačmaricu, malokalibarsku pušku, deset patrona, sedam komada pištoljskog streljiva te dva noža za automatsku pušku.
Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva od njega su oduzeti te je on uz kaznenu prijavu i prekršajno prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Policijskoj postaji Sunja prijavljena su dva slučaja protuzakonitog lova počinjena od nepoznatog počinitelja u razdoblju od 5. do 8. siječnja, odnosno 7./8. siječnja, u lovištima vlasništvo sunjske lovačke udruge.

U prvom slučaju počinitelj je postavio četiri zamke od čelične žice te se u jednu uhvatio, a potom i ugušio srnjak star oko dvije godine. U drugom protuzakonitom lovu počinitelj je iz vatrenog oružja odstrijelio također jednog srnjaka te mu na mjestu događaja ogulio kožu, dok je meso odnio.

Materijalne štete u oba ova slučaja biti će poznate po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih je podnesena kaznena prijava.

Za dane vikenda zabilježeno je i 12 narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Kutine, po tri na području Siska i Petrinje te dva na području Gline.

U sedam događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u pet događaja vikom i galamom, pri čemu je jedan od počinitelja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali.

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji od kojih su četiri počinjena na području Siska, tri na području Kutine te jedno na području Novske. U ovim događajima sudjelovalo je deset počinitelja.

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, od kojih sedam na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Novske te jedna na području Sunje.

U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte