Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 05./06. svibnja

Crna kronika 05./06. svibnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.Na području Siska počinjeno je pet kaznenih djela, na području Kutine tri, na području Petrinje dva, a po jedno kazneno djelo počinjeno je na području Hrvatske Kostajnice i Sunje. Počinjeno je pet krađa, tri prijetnje, dvije teške krađe i po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Policija u Hrvatskoj Kostajnici podnijela je kaznenu prijavu zbog krađe protiv nepoznatog počinitelja koji je s utorka na srijedu, 4./5. svibnja s lovačkog doma u Cerovljanima, Općina Hrvatska Dubica, ukrao bakrene oluke i odvodne cijevi, čija je vrijednost, po izjavi odgovorne osobe šumarije, oko dvije tisuće kuna.

Od nedjelje, 2. svibnja do srijede, 5. svibnja nepoznati počinitelj je provalio u stan u Mažuranićevoj ulici u Sisku i ukrao više zlatnog i srebrnog nakita, vlasništvo 34-godišnje Siščanke. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe, a djelatnici policije tragaju za njim.

Policiji u Kutini prijavljena je teška krađa, počinjena proteklih mjesec dana u Voloderu, gdje je nepoznati počinitelj provalio u vikendicu 75-godišnjeg Zagrepčana te ukrao aparat za zavarivanje i električnu kosilicu. Zbog sumnje da je počinio ovo kazneno djelo uhićen je 40-godišnjak iz Volodera, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je upravo on provalio u vikendicu i ukrao predmete, koje je potom prodao. Ukradeni predmeti su pronađeni i oduzeti, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni u istu vikendicu provalio i početkom godine, ali tada nije ništa ukrao, a provalio je i u još dvije vikendice na području Volodera te iz jedne ukrao dvije plinske boce, a iz druge motornu kosilicu i alkoholna pića.
Protiv osumnjičenog su podnesene kaznene prijave zbog teških krađa.

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom s područja Općine Lipik zbog sumnje da je počinio više krađa na kutinskom području. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tijekom veljače i ožujka ove godine u disco-klubu u Banovoj Jaruzi u tri navrata iz odloženih ženskih torbica ukrao mobitele i novac, a u jednom slučaju je oštećenoj djevojci torbicu u kojoj se nalazio mobitel istrgnuo iz ruke. Ukradene mobitele je prodao, a policija ih je pronašla i oduzela. Zbog počinjenih krađa protiv maloljetnika su podnesena posebna izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež Bjelovar.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena u Sisku, a u njima su sudjelovala dva počinitelja.
Protiv jednog počinitelja je podnesen optužni prijedlog zbog vike i galame, a protiv drugog zbog glasne reprodukcije glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Kutine i Siska, a u njima je sudjelovalo troje počinitelja. Dva su počinitelja uhićena i dovedena na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, po dvije na području Siska i Petrinje te po jedna na području Kutine i Novske. U četiri nesreće lakše je ozlijeđeno pet osoba (četiri vozača i jedan putnik u vozilu), dok su dvije nesreće za posljedicu imale samo materijalnu štetu. Sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, a nisu zabilježeni ni bjegovi s mjesta događaja prometnih nesreća.

Komentirajte