Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 04./05. siječnja

Crna kronika 04./05. siječnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji. Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Novske, a po jedno na području Gline i Hrvatske Kostajnice.

Policijski službenici Policijske postaje Novska su proveli kriminalistička istraživanja nad 47-godišnjim muškarcem, koji neprijavljeno boravi na području Zagreba, te utvrdili da je na Trgu Luke Ilića Oriovčanina u Novskoj dva puta provalio u kiosk.

Prvu provalu je počinio sredinom studenog prošle godine kada je iz kioska ukrao veću količinu raznih cigareta pričinivši, po odštetnom zahtjevu, štetu od 11 560 kuna. U isti kiosk je provalio i sredinom prosinca prošle godine zajedno s još dva, za sada nepoznata počinitelja, ali su ih u krađi zatekli policiji službenici, nakon čega su se počinitelji razbježali ostavivši u vrećicama ukradenu veću količinu cigareta i slatkiša. Prema odštetnom zahtjevu materijalna šteta nastala ovom teškom krađom iznosi 10 530 kuna. Osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen za obje teške krađe.

Kutinskoj policiji je prijavljena krađa, počinjena u razdoblju od travnja do prosinca prošle godine, kada je nepoznati počinitelj s napuštene kuće u Radićevoj ulici u Kutini ukrao ulazna vrata, a iz unutrašnjosti radijatore, stropne svjetiljke, utičnice i umivaonik. Po odštetnom zahtjevu kutinskog poduzeća, koje je vlasnik ove kuće, materijalna šteta iznosi 20 331 kunu. Zaprimljena je kaznena prijava te policija nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje proveli kriminalistička istraživanja nad 22-godišnjakinjom s prijavljenim prebivalištem u Biogradu na moru. Istraživanjem je utvrđeno da je ona u prvoj polovici prosinca prošle godine u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, nakon raskida ugovora o najmu stana s 55-godišnjom vlasnicom, iz tog stana protupravno prisvojila inventar, odnosno televizor, sokovnik i električnu kosilicu. Materijalna šteta iznosi oko 4 800 kuna, a oštećenoj vlasnici stana su ustupljeni djevojčini podaci radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.

Jučer, 3. siječnja u Zagrebačkoj ulici u Voloderu, općina Popovača, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ispreturao stvari i ukrao dva ručna sata. Po izjavi vlasnika kuće materijalna šteta iznosi oko 650 kuna.

Također u Zagrebačkoj ulici, ali u Lipovljanima, jučer je nepoznati počinitelj tijekom poslijepodneva provalio u obiteljsku kuću i ukrao novac te više odjevnih predmeta.

U obiteljsku kuću je provaljeno i u Vukovarskoj ulici u Glini gdje je nepoznati počinitelj, ili više njih, ukrao madrac, frižider, stol, stolice i dva tepiha. Za počiniteljima policija intenzivno traga.

Policija u Novskoj zbog teške krađe traga za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka na utorak, 2./3. siječnja u Kolodvorskoj ulici u Jasenovcu provalio u skladište novljanskog poduzeća i ukrao više litara benzina i ulja te lanac za motornu pilu, pričinivši štetu od oko 850 kuna.

Jučer, 3. siječnja, pola sata iza ponoći, nepoznati počinitelj je u Zagrebačkoj ulici u Pešćenici, općina Lekenik, provalio u ugostiteljski objekt u kojem je pokušao provaliti u registar kasu, ali u tome nije uspio, nakon čega je nasilno otvorio vrata na dva uređaja za igre na sreću i iz njih ukrao novac.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Kutine i Novske, a u njima su sudjelovala dva počinitelja, od kojih jedan pod utjecajem alkohola.

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska i jedno na području Popovače, a u njima je sudjelovalo četvero počinitelja, od kojih jedan pod utjecajem alkohola.

U protekla 24 sata na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, dvije na području Siska i po jedna na području Petrinje i Kutine, a u njima je jedna osoba, i to pješakinja, lakše ozlijeđena. U nesrećama nisu sudjelovali alkoholizirani sudionici, a jedan je vozač pobjegao s mjesta nesreće, ali je naknadno pronađen.

Komentirajte