Naslovnica Korona virus ČETVRTAK: U SMŽ dvoje novoboljelih od koronavirusa – ukupno sedam

ČETVRTAK: U SMŽ dvoje novoboljelih od koronavirusa – ukupno sedam

Na području Sisačko-moslavačke županije dva su novooboljela od koronavirusa te je ukupni broj oboljelih sada sedam, sazanjemo u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Jedan novi pacijent je iz druge županije, došao je na privremeni rad na ovo područje i tu je razvio simptome bolesti. Drugi pacijent je kontakt ranije oboljele osobe s područja grada Siska, a koja se zarazila u Španjolskoj. Nalazio se u samoizolaciji, tu je razvio simptome te je zbog toga hospitaliziran i obrađen.

Oboljele osobe nisu uspostavile velik broj kontakata i svi kontakti su u obradi. U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak hospitalizirano je trenutačno četvero bolesnika, dok se troje nalazi se na kućnom liječenju.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uzorkovao je vodu za ljudsku potrošnju u „Zelenoj dolini“ kraj Petrinje gdje se nalazi karantena za vozače teretnih vozila i rezultati ispitivanih pokazatelja govore da uzorak vode za ljudsku potrošnju udovoljava svim uvjetima. Također je provjerena je i mikrobiološka čistoća kuhinje navedenog objekta. Dezinfekciju objekta i druge potrebne DDD mjere provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i neka ih dosljedno provode je uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Također je potrebno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Komentirajte