Naslovnica Vijesti Sisak Četiri godine zatvora za smrt Darka Lončara Rusa

Četiri godine zatvora za smrt Darka Lončara Rusa

Na Županijskom sudu u Sisku u srijedu je na četiri godine zatvora osuđen 65-godišnji Siščanin Žarko Lončar, koji je u studenom 2015. godine postavio eksploziv u brusilicu, a od čije je eksplozije poginuo njegov 68-godišnji brat Darko Lončar Rus, poznati sisački hokejaš.

Darko Lončar Rus (68) poginuo je 12. studenog 2015. godine u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića, kada je eksplodirala brusilica koju je uključio i s kojom je namjeravao raditi. Iako se u prvi mah smatralo kako je riječ o eksploziji plinske boce, policija je na licu mjesta našla tragove eksploziva i započela desetomjesečnu istragu koja je završila u rujnu 2016. godine uhićenjem Darkova rođenog brata.

Naime, istraga je pokazala je kako je Žarko Lončar, nekoliko dana prije eksplozije, u kućište jedne od dviju brusilica koje je držao u vikendici na petrinjskom području stavio eksploziv, za kojeg je znao da će se aktivirati uključenjem brusilice i da može izazvati pogibiju onoga tko to učini. To je učinio kako bi spriječio daljnje provale u vikendicu, koje su bile učestale.

No o tome nije obavijestio svoga brata Darka koji je 11. studenoga otišao u vikendicu, bez znanja mlađeg brata, i uzeo obje brusilice, ne znajući da je brat postavio eksploziv u jednu od njih. Kada je dan poslije uključio alat u svojoj garaži brusilica je eksplodirala i na licu ga mjesta usmrtila.

Zbog tog svog postupka Žarko Lončar je završio i u pritvoru zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a ovoga tjedna je dobio i četiri godine zatvorske kazne.

Komentirajte