Naslovnica Vijesti SMŽ Češko selo dobiva novi dječji vrtić, vrijedan 6.160.000 kun

Češko selo dobiva novi dječji vrtić, vrijedan 6.160.000 kun

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović svečano je otvorio početak građenja dječjeg vrtića Češko selo u Petrinji. Građenje dječjeg vrtića dio je projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ koji se nalazi unutar Intervencijskog plana Grada Petrinje.

Ugovor o financiranju projekta potpisali su gradonačelnik Darinko Dumbović i tadašnja ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u Petrinji dana 11.02.2019.

Izvođač radova je Elektrocentar Petek d.o.o., a voditeljica projekta je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Vlasta Vuglec. Svečano otvorenje gradilišta blagoslovio je trajni đakon Vjekoslav Uvalić.

„Kad pogledamo ovaj sadržaj koji će dati nadgradnju boljeg života našoj djeci, onda mislim da nema boljih novaca i investicije nego da uložimo za njihovu budućnost. Ovaj objekt je ostao ovdje devastiran i napušten pa sam zbog toga donio odluku da se napravi prenamjena iz društvenog doma u dječji vrtić. Ovdje se neće izgubiti društveni život jer gradska četvrt će ovdje imati svoje sjedište, a isto tako preko dvije trećine sadržaja će biti za predškolske uzraste djece.” – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović. 

“Uređenjem dječjeg vrtića grad Petrinja nastoji rasteretiti postojeće smještajne kapacitete i jedinice samog vrtića unutar grada, unaprijediti kvalitetu života same djece i njihovih roditelja, ali i unaprijediti kvalitete društvene i predškolske infrastrukture na ovom području. Izvođač radova je Elektrcentar Petek d.o.o. iz Ivanić Grada, a iznos same investicije je 6.160.000 kuna i plan izvođenje radova je 5 i pol mjeseci.“ – rekao je viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Dino Žilić.

Svečanosti su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Petrinje Nenad Radošević i zamjenica gradonačelnika dr. Viktoria Kaleb.

Komentirajte