Naslovnica Vijesti Sisak Čak tri ekipe sisačke Gimnazije u finalu “Slagalice”

Čak tri ekipe sisačke Gimnazije u finalu “Slagalice”

Čak jedna četvrtina svih finalista u natjecanju “Slagalica” portala srednja.hr stiže iz sisačke Gimnazije, piše Večernji list. Naime, od ukupno 12 finalista u četiri kategorije ovog kreativnog natječaja tri su iz Gimnazije Sisak.

Riječ je o natjecanju koje se provodi treću godinu zaredom, a organizira ga srednja.hr u suradnji s tvrtkama partnerima. Čak dvije sisačke ekipe su plasirale se u finale INA-inog projekta čiji je zadatak bio da osmisle online igricu za INA Junior Freshhh. U finalu koje će biti 16. siječnja svoj će projekt nastojati najbolje prezentirati žiriju Siščani Patrick Kasaić, Jakov Stanešić i Lovro Novinc, kao jedna ekipa, te Juraj Kukić i Alen Papak kao druga finalna ekipa Gimnazije Sisak. Ovi potonji imaju i mentoricu, profesoricu Blaženku Slovenec. Uz njih u finalu su i učenici 3. splitske Gimnazije.

Treća sisačka ekipa izborila je finale u projektu “Vizije razvoja vijeća učenika u RH”. Ekipu koja će se boriti za pobjedu čine gimnazijalke Karla Bujger, Lea Blažević i Ana Majnerić uz istu mentoricu – Blaženku Slovenec. Njima konkurenciju čine učenice i mentorice iz 16. zagrebačke Gimnazije i 2. Ekonomske škole Zagreb.

Ostale dvije finalne kategorije u kojima nema sisačkih predstavnika su osmišljavanje HTC Smartphonea iz budućnosti te osmišljavanje digitalnog marketinga Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Komentirajte
Podijeli objavu