Naslovnica Vijesti Sisak Sisku uskoro 18 novih autobusa iz EU fondova

Sisku uskoro 18 novih autobusa iz EU fondova

Sisak, Osijek, Split, Zadar, Rijeka, Zagreb, Dubrovnik, Pula i Vinkovci uključeni su u nabavu 140 autobusa za gradske priejvoznike, a koja će s 85 posto iznosa biti financirani iz EU fondova, dok će ostatak novca će izdvojiti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Auto promet Sisak očekuje da će dobiti 25 milijuna kuna za 18 novih autobusa, a radi se o natječaju za autobuse srednje i niže kategorije namijenjene gradskom prijevozu.

“Natječaj, po odobrenoj studiji izvedivosti, provodimo sami i nismo ograničeni u izboru brenda i vrste autobusa. Nekima trebaju veliki zglobni autobusi, a drugima kombi-autobusi tako da je tu teško generalizirati. Uvjet je da autobus ne bude skuplji od 250 tisuća eura te da ima ekološki motor standarda Euro6. Naravno, da bismo uopće sudjelovali u projektu morali smo zadovoljiti neke bazične uvjete poput činjenice da imamo godišnje ukupno više od milijun putnika te isto toliko prijeđenih kilometara. Na visinu potpore je utjecalo i to koliko nam je star vozni park”, rekao je Darko Majić, direkor sisačkog Auto prometa za poslovni.hr.

Dodao je kako će studija izvedivosti ovih dana biti predana na procjenu u EU mehanizam JASPERS, a ostalo će ovisiti o brzini birokracije. U Sisku očekuju da bi, u idealnim uvjetima, autobusi gradom mogli voziti oko Nove godine.

 

Komentirajte