Naslovnica Vijesti SMŽ Branko Šubić krenuo na ultramarton dug 264 km

Branko Šubić krenuo na ultramarton dug 264 km

KNIN, 31.7.2019. - Etapni ultramaraton Knin - Petrinja u kojemu æe Branko Šubiæ u šest dana, od 31.7. do 5.8., prehodati 264 km od Knina do Petrinje u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Na slici Branko Šubiæ, nakon starta prve etape na kninskoj tvrðavi, izlazi iz Knina.

Ultramaratonac Branko Šubić u srijedu je  startom s kninske tvrđave započeo etapni ultramaraton Knin – Petrinja u kojemu će u šest dana prehodati 264 km od Knina do Petrinje. U svoj grad Petrinju treba stići u ponedjeljak 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

– To je drugi dio sportsko domoljubne akcije u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Prvi je bio 2017. godine kada sam u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje i na taj način simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu – kaže Šubić koji je krajem svibnja ušao u 58. godinu života.

U prosjeku će svakog dana prehodati 44 km, a proći će kroz čak pet županija.

– U pripremama sam odradio šest treninga s dionicama od najmanje 50 km, te još šest maratona i osjećam se puno fizički i psihički spremniji nego za akciju 2017. godine kada sam u prva dva dana izgubio čak šest kilograma. Organizam mi je zbog velikih napora bio u stanju šoka zbog čega prva dva dana gotovo uopće nisam mogao spavati niti jesti. Unatoč boljoj pripremljenosti i danas sam imao krizu nakon 40. kilometra, ali uspio sam se oporaviti i stići do cilja – rekao je Šubić.

Komentirajte