Naslovnica Sport Ostali sportovi Borni zlato i srebro na 51. Šalamunovom memorijalu

Borni zlato i srebro na 51. Šalamunovom memorijalu

Sisački gimnastičar Borna Matić ovoga je vikenda u dresu hrvatske reprezentacije nastupio na 51. Šalamunovom memorijalu. Od samih kvalifikacija, Borna je bio dominantan na karikama, svojoj najjačoj spravi. Očekivano je osvojio zlato u finalu po spravama s ocjenom 13,200, gotovo dva boda više od drugoplasiranog gimnastičara iz Slovačke. Dan kasnije, izborio je i nastup u finalu na preskoku gdje mu je ocjena 11,650 osigurala srebrnu medalju. Velik je ovo pomak u odnosu na Bornin nastup na memorijalu prošle godine jer su mu ocjene i izvedba sada na višoj razini.

Šalamunov memorijal jedan je od najjačih i najstarijih međunarodnih turnira sportske gimnastike u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije. Natjecanje je okupilo gimnastičare iz Egipta, Engleske, Hong Konga, Izraela, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Kosova, Slovenije i Hrvatske.

U „Sokolu“ sada slijede pripreme za međunarodni turnir koji će se održati 7.-9.prosinca u Novom Sadu. Uz svoje najjače sprave, karike i preskok, Borna priprema i vježbu na parteru. Povećanjem broja sprava stječe se iskustvo na velikim natjecanjima, koje će mu dobro doći jer se bliži European Youth Olympic Festival, koji će se održati u Azerbajdžanu idućeg srpnja.

Na idućem turniru u Novom Sadu, Borni će se pridružiti i Augustin Plavec, također junior koji će se natjecati na karikama i preskoku. U mlađim kategorijama, uspješni su prošli tjedan bili Mihael Jajčinović i Luka Surko koji su osigurali plasman na završnici kupa Hrvatske koji će se održati u studenom u Slavonskom Brodu.

Komentirajte