Naslovnica Vijesti SMŽ Bivši kutinski gradonačelnik krenuo u glazbene vode

Bivši kutinski gradonačelnik krenuo u glazbene vode

Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine u periodu od 2013. do 2017. godine, prije toga i na funkciji zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije, snima debi album.

Iako ga mnogi poznaju kao gradonačelnika, uvijek je bio prisutan u glazbi. Njegov interes za glazbu i stvaranje glazbe, konstanta je u njegovom životu unatoč raznim funkcijama koje je obnašao.

Krajem 1980-ih bio je član sastava Kaunta, kasnije i grupe Kinaski, objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria „Lancun“ , a njegov „Ljetnikovac – Summer House“  izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Devet godina nastupao je kao član lokalne klape „Škrlet“, a svirao je i u unplugged grupi „Kutinski glazbeni sindikat“.

Karijeru je započeo kao voditelj na lokalnom radiju krajem osamdesetih da bi sredinom devedesetih preuzeo funkciju Urednika informativnog programa na Televiziji Moslavina. Niz godina je potom radio kao novinar i stručni suradnik u kulturi i turizmu da bi se prije desetak godina posvetio poslovima u javnoj službi, kako on naziva svoju političku karijeru.

U proljeće 2018. godine uz posao predavača na privatnom učilištu Vern pokreće obrt za savjetovanje i usluge Al Donia kako nosi naziv i njegovog studija u kojem već godinama stvara glazbu.

Album „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ koji bi se trebao pojaviti do kraja godine sadržavat će njegovih 11 autorskih pjesama koje već dugo sazrijevaju u njegovom studiju, dok će se za produkciju pobrinuti Višeslav Laboš i Danijel Drakulić. Prvi singl kojim će se predstaviti publici objaviti će u slijedećih mjesec
dana.

„Malo koji domaći glazbenik ima debi album sa tako zrelim i odličnim pjesmama poput Andrije Rudića i gotovo sigurno niti jedan gradonačelnik u Hrvatskoj nema toliko glazbenog talenta poput njega. Ne bi bilo iznenađenje da Andrijine pjesme uskoro vidimo na vrhovima domaćih top ljestvica“ , izjavio je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić nakon preslušanih pjesama koje Rudić sprema za svoj debi album.

Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowd- funding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kn. Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih atraktivnih poklona i među prvima
će čuti najavni singl. 

Crowd-funding kampanja za album je ovdje https://igg.me/at/andrija/x#/

Komentirajte