Naslovnica Vijesti SMŽ Biskupijski Caritas će pomoći stanovnicima naselja Dumače

Biskupijski Caritas će pomoći stanovnicima naselja Dumače

O pomoći stanovnicima naselja Dumače razgovarao je sisački biskup Vlado Košić s predsjednikom mons. Franjom Ćukom, ravnateljicom Kristinom Radić te članovima Upravnog vijeća biskupijskog Caritasa.

Naime, nakon što je ministar državne imovine Goran Marić 14. travnja 41-noj obitelji prognanika s Kosova podijelio ključeve, biskup je 12. svibnja organizirao donatorski ručak te je do danas od više donatora prikupljena pomoć u iznosu od 172 000 kuna. Biskupijski je Caritas do sada u više navrata prevezao u Dumače nekoliko donacija polovnog namještaja te u iznosu od 16 700 kuna kupio i darovao laminat i keramičke pločice za potrebne obitelji.

Na ovom je na sastanku zaključeno da će se za 150 000 kuna, prikupljenih donacija, od tvrtke PRIMA Commerce kupiti namještaj, a potrebnim obiteljima darovat će se poklon bonovi u vrijednosti od 2 000 do 7 000 tisuća kuna kojima će sami moći izabrati najpotrebnije za svoj dom.

Poklon bonove obiteljima Hrvata prognanih s Kosova uručit će u srijedu, 12. srpnja u 10.30 sati u Dumačama, sisački biskup Vlado Košić i vodstvo biskupijskog Caritas.

Komentirajte