Naslovnica Vijesti Sisak Biskup osnovao Dječji vrtić u Selima

Biskup osnovao Dječji vrtić u Selima

Sisački biskup Vlado Košić osnovao je na blagdan sv. Benedikta zaštitnika Europe, u ponedjeljak 11. srpnja, dječji vrtić „Sveta Marija Magdalena“ sa sjedištem u istoimenoj župi u Selima kod Siska.

U dekretu o osnivanju biskup je istaknuo: „Naša je kršćanska dužnost brinuti se za učvršćenje i napredak hrvatskih katoličkih obitelji te im pomagati duhovno, a koliko je moguće i materijalno jer ni Crkve ni naroda nema bez zdravih i čvrstih obitelji. Posebno je važno brinuti se o djeci jer je loša demografska slika u čitavoj Hrvatskoj pa smo svi dužni poduprijeti obitelji s djecom. Stoga sam odlučio osnovati ovaj dječji vrtić čija je briga skrbiti se za djecu i time i za obitelji u našoj Biskupiji“.

“Ovaj dječji vrtić „Svete Marije Magdalene“ ravnat će se po svim normama propisanima Zakonom o ustanovama i Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi RH, te ispunjavati sve propisane standarde. Predbilježbe za prve vrtićke grupe su u tijeku, a zainteresirani roditelji mogu se javiti u župu Sela vlč. Mati Sukaliću na broj telefona 713 140, adresu e-pošte [email protected] ili facebook stranicu facebook/zupa.sela” – priopćeno je iz Sisačke biskupije.

Inače, na području Grada Siska nema problema s listom čekanja u gradske vrtiće, a u nekim objektima još ima mjesta.

Komentirajte