Naslovnica Sport Ostali sportovi Belot postaje izvorni hrvatski sport ?

Belot postaje izvorni hrvatski sport ?

Belot klub Velebit organizira u Petrinji veliki belot turnir Sisačko-moslavačke županije.

Bit će to drugi od 20 predviđenih turnira na županijskoj razini, dok će se završni turnir najboljih sudionika iz svih 20 županija održati u Zagrebu koncem 2012. godine.  Tri najbolje plasirana para automatski idu u završni turnir i osvajaju nagrade: za 1. mjesto – 1000 kn i pehari, za 2. mjesto – pehari, za 3. mjesto – pehari.

Kotizacija po paru iznosi 100 kn, a prijave se obavljaju putem e-mail adrese: [email protected] Uplate za petrinjski turnir ( 24. rujna s početkom u 10 h u Discu Peti element) vrše se na dan turnira.

Pokrovitelji događaja su županica sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel, tvrtka Kalik tim d.o.o., Sisačke ceste d.o.o.

Više o turniru: u kolovozu 2011. godine BK Velebit je započeo kampanju “Uvrstimo belot u nomenklaturu športova kao isključivo hrvatski proizvod”. U svrhu izrade elaborata počelo je i formiranje službene sportske belot lige na svim razinama. Upravo zbog toga održavaju se turniri po svim županijama, kako bi se ljudi pobliže upoznali s planom i programom ovog interesantnog projekta.

Belot (Bela): prema Wikipediji je kartaška igra vrlo popularna u nekim dijelovima Hrvatske (posebno u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji), Bugarskoj, Bosni, a igra se širom svijeta, posebice u krugovima armenske dijaspore.

Komentirajte