Naslovnica Vijesti Sisak Auto promet u borbi za 24 milijuna bespovratnih kuna

Auto promet u borbi za 24 milijuna bespovratnih kuna

Iako je Auto promet Sisak obnovio vozni park s 15 novih autobusa , svakodnevno se u prometu i dalje nalazi 25 autobusa starih od 10 do 27 godina starosti. Auto promet Sisak je stoga aplicirao za bespovratna sredstva u visini 24.000.000 kuna.

Naime, 31. svibnja objavljen je „Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza“. Navedeni poziv bitan je za grad Sisak jer se Autoprometu omogućuje aplicirati za 24 milijuna kuna, što će poslužiti za nabavu novih 18 autobusa. Projekt se sufinancira u iznosu do 100% prihvatljivih iznosa bespovratnih sredstava, što znači da, ukoliko prođu na pozivu, Autopromet Sisak d.o.o. i grad Sisak neće trebati financijski sudjelovati u nabavi predmetnih autobusa.

“To će dodatno unaprijediti uslugu javnog gradskog prijevoza koja se kontinuirano unaprjeđuje u proteklih nekoliko godina. Navedenom nabavkom prijevoz građana Siska će se provoditi sa 33 nova autobusa što će uvelike povećati kvalitetu prijevoza građanima grada Siska.” – poručili su iz Auto prometa Sisak.

Komentirajte