Naslovnica Vijesti Kultura Antologija poezije Irene Vrkljan u Galeriji Striegl

Antologija poezije Irene Vrkljan u Galeriji Striegl

Druga večer ciklusa Antologija poezije uživo u Galeriji Striegl bit će održana u petak, 9. studenoga, u 18 sati. Tim povodom u Sisak dolazi Irena Vrkljan.

Gradska galerija Striegl nastavlja s ciklusom „Antologija poezije uživo“ koji se sastoji od niza pjesničkih večeri suvremenih hrvatskih autorica i autora, a temeljen je na dragocjenom predmetu nazvanom ”Jedna pjesma– antologija u jednom primjerku“, u izboru Sonje Manojlović.

U drugoj večeri ciklusa, gošća je pjesnikinja i prozna spisateljica, dopisna članica HAZU, Irena Vrkljan, autorica brojnih knjiga: pjesničkih zbirki, romana, autobiografskih proza i eseja, radio i tv-scenarija.

Samo neki od naslova njezinih knjiga su: Soba, taj strašni vrt; U koži moje sestre: berlinske pjesme; Svila, škare; Marina ili O biografiji; Naše ljubavi, naše bolesti: intimna esejistička proza; Sestra, kao iza stakla; Svila nestala, škare ostale; Žene i ovaj suludi svijet; Rastanak i potonuće; Koračam kroz sobu; Protokol jednog rastanka; i najnovija, Pjesme, nepjesme.

Dobitnica je brojnih nagrada: Tin Ujević, K.Š.Gjalski, I.G.Kovačić, Nagrada HAZU, Vladimir Nazor, Kiklop, Orden Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

U sklopu Antologije poezije uživo slušat ćemo pjesme u interpretaciji autorice i razgovarati s njom o zanimljivim temama. Voditeljica ciklusa je Sonja Manojlović.

Tom prilikom će svi posjetitelji moću kupiti knjigu Irene Vrkljan ”Pjesme, nepjesme” uz značajan popust.

Ulaz je besplatan!

Komentirajte