Naslovnica Vijesti Hrvatska Anketa na FINOTEKA.com: 65% proizvođača je ZA fiskalizaciju na tržnicama!

Anketa na FINOTEKA.com: 65% proizvođača je ZA fiskalizaciju na tržnicama!

U nedjelju je završila anketa koju je Centralno mjesto tržišta domaće hrane www.FINOTEKA.com provodilo među domaćim proizvođačima hrane uključenima u FINOTEKA.com. Anketno pitanje glasilo je: „Da li podržavate uvođenje fiskalnih blagajni za preprodavače voća i povrća na hrvatskim tržnicama?“

Odluka da od 1.7.2013. svi preprodavači na tržnicama moraju imati fiskalnu blagajnu itekako će utjecati na hrvatsko tržište domaće hrane, a tako naravno i na same proizvođače hrane. Slijedom toga povele su se rasprave o tome hoće li spomenute promjene koristiti ili štetiti hrvatskoj poljoprivredi.

Mnogo je onih koji smatraju da je taj zakon nepotreban ili štetan, kao što je mnogo onih koji smatraju da će on pomoći pravim hrvatskim poljoprivrednicima. Iz tog razloga provedena je anketa među domaćim proizvođačima hrane, s gore navedenim anketnim pitanjem.

U projektu FINOTEKA.com trenutno sudjeluje preko 2000 domaćih proizvođača hrane, a u anketi je sudjelovalo njih 532. Od tog broja, 348 proizvođača (65%) odgovorilo je s DA, 168 (32%) s NE, a samo njih 16 (3%) odgovorilo je da im je svejedno.

Sudeći po rezultatima ove ankete, koja je provedena među proizvođačima s područja cijele RH, velika većina proizvođača očito smatra da je Linićeva fiskalizacija dobra za hvatsku poljoprivredu.

Kako god bilo, statistika će kao i uvijek na kraju reći svoje, a naš savjet za naredni period ostaje isti – kupujte domaću hranu, proizvedenu u Hrvatskoj!

(promidžbeni tekst)

Komentirajte