Naslovnica Vijesti Sisak Algebra u sklopu projekta “IT obrazovanje za sigurnije sutra” nudi besplatno obrazovanje...

Algebra u sklopu projekta “IT obrazovanje za sigurnije sutra” nudi besplatno obrazovanje dugotrajno nezaposlenim osobama i osobama bez kvalifikacija

Pučko otvoreno učilište Algebra počinje provoditi projekt “IT obrazovanje za sigurnije sutra”. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive dugotrajno nezaposlenih osoba i odraslih osoba bez odgovarajuće razine obrazovanja i kvalifikacija ili pak s nižim razinama kvalifikacija

 

Prijave su otvorene, a predavanja u učionici za  program obrazovanja o Web dizajnu počinju 22. listopada, dok edukacija u online formatu počinje 16. listopada za program obrazovanja za Sistemskog i mrežnog administratora te 18. listopada za program obrazovanja za Web dizajnera.

 

Stjecanjem dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, sljedeće skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja: nezaposleni dulje od 12 mjeseci (stariji od 34 godine koji imaju završenu srednju školu), zaposlene ili nezaposlene osobe između 15 i 34 godina (s najviše završenom osnovnom školom) te zaposlene ili nezaposlene osobe neovisno o godinama koje su završile jednogodišnju ili dvogodišnju srednju školu. Projekt “IT obrazovanje za sigurnije sutra” trajat će do siječnja 2021., a u prvom ciklusu koji počinje ove jeseni besplatno obrazovanje s područja informatike postaje dostupno građanima Siska, dok će u online obliku biti dostupno građanima cijele Hrvatske.

 

Algebra poziva pojedince s područja Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovih obrazovnih programa u učionici, te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice.

(Sponzorirani članak)

Komentirajte