Naslovnica Vijesti Sisak 61-nogodišnjak krao gorivo iz vagona cisterni

61-nogodišnjak krao gorivo iz vagona cisterni

Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističku obradu nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Siska zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i tešku krađu.Dana 11. rujna 2008. godine oko 23,00 sata u Sisku, u krugu Ina rafinerije nafte, u neposrednoj blizini pružnog prijelaza, uz osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka policijski službenici zatekli su osumnjičenog 61-godišnjaka kojeg su zbog sumnje u krađu goriva uhitili.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako se osumnjičeni po završetku smjene u Ina rafineriji nafte Sisak provukao ispod ograde te je na jednom od kolosijeka odvrtanjem ventila na više vagona-cisterni iz njih istočio dizel gorivo.

Pregledom mjesta događaja na navedenom kolosijeku pronađeno je 8 plastičnih kanistara zapremine 100 litara , u kojima se nalazilo dizel gorivo, a što je od osumnjičenog oduzeto.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena je pretraga obiteljske kuće osumnjičenog u Sisku, gdje je pronađeno još 5 kanistara ispunjenih s oko 155 litara dizel goriva, što je također oduzeto.

Pretragom je pronađena i jedna ručna bomba i oko 350 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva, za što je osumnjičeni izjavio da je nabavio tijekom Domovinskog rata te od tada neovlašteno držao u svom domu.

Protiv istoga je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i teške krađe te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Komentirajte