Naslovnica Vijesti Sisak 3. Star Film Fest: otvaranje festivala uz filmske poslastice i romantičnu vožnju...

3. Star Film Fest: otvaranje festivala uz filmske poslastice i romantičnu vožnju brodom

Treće izdanje Sisačkog film festivala otvorit će tri filmske poslastice domaćih autora, a gosti će na lokaciju projekcija, sisački Stari grad, doći vožnjom brodom Juran i Sofija.

Projekcijama pod otvorenim nebom u atriju srednjevjekovne utvrde Stari grad u Sisku započet će prva večer trećeg izdanja sisačkog filmskog festivala koji ove godine donosi fantastičan program i brojne goste koji će ljubiteljima sedme umjetnosti otvoriti vrata u tri uzbudljive filmske večeri začinjene sa glazbenim poslasticama. Gosti prve večeri moći će uživati u  filmu Zvizdan, nagrađivanom filmu redatelja i scenarista Dalibora Matanića, koji je premijerno prikazan na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. Kao i u filmovima Pozdrav Vesne Mačković i Govorna Pošta Lea Vitasovića nagrađenog ove godine u Puli. Ovogodišnje izdanje Star film festivala ponudit će priliku za uživanje u 40 filmova od njih 380 koji su se prijavili na festival. Festivalski program ove godine započinje u 19 sati, 1.9. u četvrtak, okupljanjem gostiju na sisačkoj šetnici uz Kupu gdje će okupljeni imati priliku do utvrde Stari grad u čijem atriju će biti održana svečanost otvorenja festivala i projekcije oploviti riječnim brodom Juran i Sofija.

Stari grad nije jedino mjesto gdje će ove godine biti održavane projekcije pa će ljubitelji filma osim u utvrdi Stari grad imati priliku uživati u sedmoj umjetnosti u Kazalištu 21. Novost ovogodišnjeg Star Film Festa su dječje matineje, koje će za najmlađe zaljubljenike u film biti prikazivane u prijepodnevnim satima u Kazalištu 21, popraćene posjetom naše Zvjezdice i Mickey Mouse-a, te predavanja Duška Popovića o dječjem filmskom stvaralaštvu u funkciji javnog zdravstva. Zainteresirani će se na ovogodišnjem festivalu moći okušati u video radionicama koje, kao i svake godine vodi Teo Vukšan, ali i u radionicama snimanja iz zraka, koje se po prvi puta održavaju u sklopu festivala, a vodit će ih Tomislav Šebalj. Nakon filmskih projekcija drugog i trećeg dana festivala, posjetitelji će moći uživati i koncertima izvođača irske glazbe Begállta i benda Rolin Humes u petak dok u subotu nastupaju Luky & Enigmatiko.

Svi sadržaji Star Film Festa, od projekcija i matineja do radionica i predavanja za posjetitelje su besplatni.

Komentirajte