Naslovnica Vijesti Sisak “3. Sisački energetski dan” će se održati u četvrtak

“3. Sisački energetski dan” će se održati u četvrtak

“3. Sisački energetski dan”  će se održati u četvrtak, 17. listopada 2019. godine, u hotelu “Panonija” s početkom u 9:00 h.

Detalji su ovdje

Društvo energetičara Sisak u partnerstvu s Savezom energetičara Hrvatske i Metalurškim fakultetom organizira 3. Sisački energetski dan koji će se održati 17.10.2019. godine u hotelu Panonija u Sisku s početkom u 09:00h. Nastavno na prethodno održani 1. i 2. Sisački energetski dan nastavljamo daljnje širenje svijesti o potrebi smanjenja štetnih klimatskih promjena, zaštiti okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa. Naša misija je danas važnija nego ikada, jer je 2017. godine po prvi puta u povijesti prekoračen globalni antropogeni porast temperature od 1°C. Ukoliko se porast temperature ne održi ispod 2°C planet više neće biti u mogućnosti podržati ljudsku vrstu!

1. Sisački energetski dan okupio je više od 150 sudionika, a predavanja su, između ostalih, održali predstavnici vodećih sisačkih energetskih objekata (TE-TO-a Sisak, INA-e Rafinerije nafte Sisak, HEP Toplinarstva- Pogona Sisak) i akademske zajednice.

2. Sisački energetski dan okupio je oko 130 sudionika pri čemu je stavljen dodatni naglasak na aktualne energetske izazove iz pozicije snažnih industrijskih subjekata.

Format događanja:
• Dva bloka predavanja pozvanih relevantnih stručnjaka u trajanju od 15 minuta te predviđenim vremenom za diskusiju od 5 minuta.
• Okrugli stol s temom Strategije energetskog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050.
• Izlaganje inovatora, udruga i tvrtki iz područja energetike
• Predavanje i kviz sa srednje škole, uz predviđenu dodjelu nagrada na 3. Sisačkom energetskom danu uz potporu Sisačko-moslavačke županije
• Posjet BE-TO Sisak za zainteresirane posjetitelje

Sudjelovanje na samom događaju je besplatno pa je ideja skupiti što više ljudi s ciljem popularizacije energetike, lokalnih kapaciteta grada Siska te širenja svijesti o obnovljivim izvorima energije.

 

Komentirajte