Naslovnica Vijesti Sisak 25 godina Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

25 godina Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić je nazočila svečanom obilježavanju 25. godišnjice osnutka Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Pozivu na proslavu četvrt stoljeća postojanja i djelovanja ove županijske ustanove odazvali su se i osnivač Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Željko Baklaić i aktualni ravnatelj Zavoda dr. Krunoslav Capak.

„Zavod trenutno ima 93 djelatnika. Imamo Službu za epidemiologiju, Službu za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju, Službu za školsku i sveučilišnu medicinu, Službu za zdravstvenu ekologiju, Službu za financijske, kadrovske i opće poslove. U ovih 25 godina Zavod je narastao, modernizirao se, uskoro ćemo moći raditi zahtjevne dijagnostičke metode u vrlo kratkom vremenu. O mnogo stvari skrbimo: o zaraznim bolestima, kroničnim nezaraznim bolestima, čimbenicima okoliša, a tu je i zdravlje školske djece.“- rekao je ravnatelj Zavoda dr. Inoslav Brkić.

“Sisačko-moslavačka županija kroz program javnih potreba u zdravstvu potiče preventivne programe: borba protiv karcinoma dojke, debelog crijeva… U čitavom nizu projekata sudjelujemo, ali i kroz povećani zdravstveni standard osiguravamo neprekidnu epidemiološku službu, što je jako važno za zdravstvenu sigurnost naših sugrađana. Kroz decentralizirana sredstva osiguramo redovnu djelatnost Zavoda za javno zdravstvo. Ove godine smo kroz povećani zdravstveni standard opremiti laboratorij u Popovači, da laboratorijska usluga bude bliža našim sugrađanima.“ – rekal je Ivanka Roksandić.

Komentirajte