Naslovnica Sport 2016. godina, najuspješnija godina za ŠPK TOP STEP

2016. godina, najuspješnija godina za ŠPK TOP STEP

Športski plesni klub TOP STEP od svog osnutka 2003. godine ne pamti bolju od ove prošle, 2016.godine.

Naime, u protekloj su godini u klubu izuzetno ponosni jer će primiti zasluženo priznanje za NAJBOLJI turnir u Republici Hrvatskoj, a riječ je o sisačkom Memorijalnom turniru Domagoj Nedug. Sisački turnir najbolji je u RH!

“Ne samo da je najbolji, nego je najposjećeniji i najorginalniji! Izuzetno smo ponosni što svojim turnirom možemo pokazati Sisak i  dočarati ljubav Siščana prema plesu iako je ples još uvijek u Sisku u fazi prepoznavanja i sazrijevanja” – dodaje Marijeta Rimay, glavna organizatorica i predsjednica kluba.

Osim najboljeg turnira, Topstepovci imaju i najbolji plesni par u RH u kategoriji mlađih osnovaca, a to su Rok Markulin i Zara Ivičinec, prvaci RH u LA plesovima, koji su i ovu godinu započeli odličnim treći mjestom na Prvenstvu RH u standardnim plesovima u kategoriji osnovci.

Najbolje su i među grupama i formacijama latinsko-američkih plesova TOP GIRLS s čak 115 bodova, 76 bodova više od drugoplasirane grupe iz Splita, a od ukupno njih 16 grupa!

U 2016. imali su osim državnih prvaka u latinsko-američkim plesovima, i viceprvake u kombinaciji 10 plesova te četiri 3. mjesta, dva na Prvenstvu u standradnim plesovima te po jedno na kombinaciji i u latinsko-američkim plesovima!

Plesni parovi, pojednici i grupe odlazili su na plesna natjecanja raspisana Kalendarom natjecanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Plesni parovi natjecali su se na ukupno 14 hrvatskih turnira, od kojih su tri Prvenstva RH, dok su se grupe i pojedinci natjecali na ukupno 10 hrvatskih turnira.

U godini dana plesni parovi okitili su se s ukupno 29 zlatnih, 36 srebrnih i 28 brončanih medalja. Grupa Top Girls osvojila je svih 10 prvih mjesta na 10 natjecanja. Od pet pojedinačnih registriranih djevojaka, godinu su završili s njih 15 registriranih u sustavu sportskih natjecanja.

Nastupili su i na na dodjeli najboljim klubovima,sportašima i trenerima za 2015. godinu u Hotelu Panonija gdje i ŠPK Top Step bio nominiran za najbolji klub, a Marijeta Rimay za najuspješniju trenericu.

Klub je u 2016. najviše radio na promociji plesa te su organizirali pet plesnjaka u Bijeloj lađi, otplesali deset humanitarnih nastupa,  nastupili na Kutinskom ljetu, Samoborskom balu, na Božiću u gradu Sisku, na Miss sporta RH, na HRT-u u emisiji The Voice, u programu KKV-e Svjetski dan plesa – SISAK PLEŠE, na Svjetskom danu sporta, odradili su i nekoliko nastupa uz Dječje vrtiće Sisak Stari i Sisak Novi, promovirali su ples u Popovači te preko ljeta na otoku Korčuli.

Održali su plesnu školu za odrasle u tri navrata, u siječnju, travnju i rujnu te iznijeli poznati program PLESNOG VRTIĆA. Započela je i suradnja s Omladinskim pogonom Segeste koji uz trenera Filipa Debeleca svladavaju plesne korake radi bolje kordinacije pokreta.

Osim svog plesnog programa prate programe i rad univerzalne sportske škole u Petrinji te su bili aktivni sudionici Nasip lige, Ulične utrke i Jesenskog krosa.

Primljeni su kod gradonačelnice Kristine Ikić-Baniček dva puta, povodom  Svjetskog dana sporta i Božića.

Uz to rad 2016. obilježile su i sisačke TOP STEP MAME, grupa mama koje su spremne plesati i pomoći svom klubu u svakoj prilici.

Kraj godine donio je i oproštaj od amaterskog plesa i put u profesionalne plesne i trenerske vode plesnom paru Filip Debelec i Marijeta Rimay koji će od sada predstavljati boje Lijepe Naše na svakom svom natjecanju!

Ovim putem TOP STEP zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u radu kluba!

 

Komentirajte