Naslovnica Vijesti Sisak 20. ekološka akcija “Volimo Kupu trajno”

20. ekološka akcija “Volimo Kupu trajno”

U subotu, 11. srpnja, održati će se jubilarna 20. po redu ekološka akcija “Volimo Kupu trajno” koju organizira Ronilački klub Sisak, uz pomoć Kajak kanu kluba „Odra“, Zajednice športskih ribolovnih udruga – Sisak i Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak. Akcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Siska i Zajednice tehničke kulture Grada Siska.

Od 11 sati čistiti će se korito rijeke Kupe na potezu od Mosta Gromova do Starog mosta. Akcijom organizatori žele o ukazati na potrebu očuvanja čistoće naših rijeka, potrebu očuvanja biljnog i životinjskog svijeta, te promovirati ronilaštvo u Republici Hrvatskoj.  uz to, održat će se i vježba “Traženje i izvlačenje potopljenog tereta”

Plan akcije:

09:30 –   Okupljanje i prijava učesnika na obali rijeke Kupe kod Kajak kanu kluba „Odra“ (u blizini Starog mosta)

10:10 –   Vježba 112  “Traženje i izvlačenje potopljenog tereta”

10:30 –   Dogovor voditelja ronjenja i formiranje grupa

11:00 –   Odlazak i čišćenje korita rijeke Kupe (po grupama)

12:30 –   Izvješća o obavljenoj ekološkoj akciji

13:00 –   Ručak za sudionike ekološke akcije

Vježba “Traženje i izvlačenje potopljenog tereta”

Scenarij:

Obaviti će se vježba traženja i izvlačenja potopljenog tereta iz rijeke Kupe uz korištenje opreme. Ciljevi vježbe su da se kroz organizaciju i provedbu iste ustanove protokoli djelovanja sudionika u mogućoj stvarnoj situaciji. Također se želi utvrditi stanje opreme i mogućnosti zajedničkog korištenja opreme postrojbe, klupske i osobne opreme, te vozila i plovila. Praktičnim radom na terenu želi se ocijeniti organiziranost, uvježbanost i funkcioniranje učesnika vježbe, kao i usklađenost i koordinacija sudionika koji u vježbi sudjeluju pod vodstvom službe 112.

Komentirajte