Naslovnica Vijesti SMŽ 17 pijanih vozača u Noći bez alkohola

17 pijanih vozača u Noći bez alkohola

Sa subote na nedjelju, 7./8. srpnja je na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 228 vozača i vozila u prometu te utvrdili 45 prometnih prekršaja, od kojih se 17 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od navedenih 17 vozača pod utjecajem alkohola, 14 ih je upravljalo osobnim automobilima, dok su tri vozača upravljala mopedima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po sedam je evidentirano na području Siska i Kutine, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Petrinje, Gvozda i Dvora.

Kod 15 vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, dok su dva vozača odbila alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih šestero, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, po četiri vozača su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 te od 31 do 40 godina, dva vozača su bila starija od 50 godina, dok je jedan vozač bio u skupini od 41 do 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 1,13 promila utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača mopeda zatečenog u subotu, 7. srpnja oko 23 sata u Sisku.

Tijekom provođenja akcije na mjestu utvrđivanja prekršaja je oduzeto 16 vozačkih dozvola.

Komentirajte