Naslovnica Vijesti SMŽ 17. državno natjecanje u oranju je 20. i 21. rujna u Sunji

17. državno natjecanje u oranju je 20. i 21. rujna u Sunji

17. državno natjecanje u oranju i 8. Državno natjecanje u oranju konjskim zapregama održat će se ove godine 20. i 21. rujna u Sunji, najavljeno je 3. srpnja na sjednici Organizacijskog odbora u Općini Sunja.

Načelnik Općine Sunja Grga Dragičević istaknuo je kako s radošću očekuju orače iz svih dijelova Hrvatske, kao i brojne goste i posjetitelje koji će u dva dana trajanja manifestacije posjetiti njihovu općinu.

„Natjecanje će se održati u neposrednoj blizini središta Sunje na površini 32 hektara, parceli zvanoj Bečkoj zvono. Ona je smještena na lokaciji između Sunje i Bobovca, u blizini sela Žremen, najstarijeg sunjskog naselja“. – rekao je Dragičević.

Natjecanje u oranju je manifestacija koja je pokrenuta kao način promoviranja cjelokupne poljoprivrede i oranja kao jedne od najvažnijih agrotehničkih operacija u obradi tla. Budući da će državno natjecanje u oranju u Sunji pratiti i sajam poljoprivrede, prilika je ovo i za turističku promociju Sisačko – moslavačke županije, naglasio je župan Ivo Žinić.

„Danas smo imali drugi sastanak organizacijskog odbora na kojem smo definirali radne skupine i podijelili određene aktivnosti koje je potrebno odraditi prije samog natjecanja. Natjecanje će biti održano 20. i 21. rujna ovdje u Sunji, a u organizaciju je uključena i Sisačko-moslavačka županija. Ovo državno natjecanje nije bitno samo kao natjecanje, nego je to i prilika da se promovira naša županija, ali i ova Općina. Uključena je i naša Turistička zajednica pa ćemo oračima koji dolaze iz 16 hrvatskih županija ponuditi da vide određene turističke potencijale kojima raspolaže županija. Osim ovog natjecanja to je prilika evo da promoviramo i turističku, ali i gastronomsku ponudu koja je prisutna na našem području“.- dodao je župan.

Organizatori su uvjereni kako će u dva dana natjecanja najveća ruralna manifestacija u RH u Sunju provući veliki broj posjetitelja, a dodajmo i kako će pobjednici državnog natjecanja predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju u SAD-u.

Komentirajte