Naslovnica Vijesti Sisak 11 poduzetnika u Poduzetničkom inkubatoru Sisak

11 poduzetnika u Poduzetničkom inkubatoru Sisak

U Poduzetničkom inkubatoru Sisak – PISAK, dva mjeseca nakon otvorenja, inkubirano je čak 11 poduzetnika u 14 ureda/modula što čini 90% popunjenosti ukupnih kapaciteta.

Inkubirani poduzetnici čine sada već veliku poslovnu obitelj PISAK-a i zapošljavaju preko 30 ljudi. Najveći dio inkubiranih poduzetnika su poduzetnici početnici iz djelatnosti  IT industrije, marketinga, edukacije, PR-a, grafičkog dizajna, telekomunikacijskih usluga, zatim postojeći poduzetnici koji pružaju usluge vezane za proizvodnju i razvoj novih proizvoda te projekt proizvodnje kozmetičkih proizvoda.

Ideja i realizacija projekta Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK, nastala je unutar kompanije Applied Ceramics, kao
rezultat želje za stvaranjem okruženja koje će svojim znanjima, kvalitetom i umrežavanjem inovativnih ideja omogućiti razvoj malog i srednjeg poduzetništva, startup kompanija i dobrih poduzetničkih projekata.

Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK prva je privatna inicijativa takve vrste u Republici Hrvatskoj i predstavlja jedan od inovativnih projekata tvrtke Applied Ceramics. Ujedno je PISAK i jedini poduzetnički inkubator u Gradu Sisku i Sisačko-
moslavačkoj županiji i bitan instrument za lokalni ekonomski razvoj grada Siska jer podupire rast i razvoj poduzetnika početnika, obrtnika, malog i srednjeg poduzetništva.

PISAK osigurava fizičku infrastrukturu, poslovnu podršku i usluge za nove poduzetnike, a glavni cilj je podupiranje malog i
srednjeg poduzetništva u najkritičnijim fazama razvoja tvrtki.

Stanarima inkubatora, pored subvencioniranog zakupa poslovnog prostora kroz period od čak 5 godina, na raspolaganju je besplatno korištenje zajedničkih prostorija, multifunkcionalne sale za sastanke, širokopojasnog bežičnog interneta, predstavljanje na portalu www.pisak.biz , korištenje savjetodavnih, organizacijskih i mentorskih usluga, tajničkih usluga
po subvencioniranim cijenama, te rad u kreativnom okruženju i sinergiji.

Prostor je na raspolaganju za zakup pod subvencioniranim uvjetima poduzetnicima početnicima te postojećim poduzetnicima koji razvijaju nove proizvode, usluge ili se probijaju na nova tržišta.

Komentirajte