Naslovnica Vijesti Kultura Uskoro nova Županijska smotra kazališnih amatera

Uskoro nova Županijska smotra kazališnih amatera

Pred nama je 52. Festival hrvatskih kazališnih amatera kojem diljem Hrvatske prethode Županijske smotre. Održavat će se od 16. do 20. svibnja u Starom Gradu na Hvaru. Organizator je, kao i svih dosadašnjih festivala, Hrvatski sabor kulture, uz pokroviteljstvo  Ministarstva kulture RH i Splitsko-dalmatinske županije.
Zadaća mu je, ističu organizatori, stimulativno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj. Tako se na festivalu prikažu najkvalitetnija godišnja ostvarenja amaterskih kazališnih udruga svih kazališnih poetika, od klasičnog, pučkog i plesnog do alternativnog teatra.
Predstave bira selektor. Ove godine, kao i lani, bit će to poznati hrvatski redatelj Robert Raponja, a stručno povjerenstvo na koncu će na Hvaru dodijeliti nagrade za najbolju predstavu, najbolju žensku i mušku ulogu te za njegovanje baštine i kazališno istraživanje.
Uglavnom iz godine u godinu bude prijavljenih i do 150 predstava iz cijele Hrvatske, a samo kod nas će se moći pogledati njih sedam. Naime, Županijska smotra kazališnih amatera Sisačko moslavačke županije okuplja ove godine Dramski studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine koji će odigrati već prvog dana (29. ožujka), pod vodstvom Damira Borojevića, dvije predstave za djecu: Bajka o dva lj i premijerno  Ne želim biti vještica,a drugog dana pod vodstvom Dubravke Granulić Haj, ja sam online. Amatersko kazalište Doma kulture Kristalna kocka vedrine u režiji Silvija Vadle premijerno će izvesti Rekonstrukciju. Ova ambijentalna predstava o dva istražitelja, prema motivima ˝ Zoološke priče” Edwarda Albeeja, igrat će u parku Šetališta Vladimira Nazora. Tu su još i Dječji vrtić Sisak Novi s Juhom od bundeve , Scena Sisak sa Sexy pričama, te Češka beseda s Nasamarenom lihvaricom.
PROGRAM:
29.03.2012 . |Županijska smotra kazališnih amatera
16h / Kazalište 21 / Dramski studio KKV Sisak / Bajka o dva lj
16,30 h / Kazalište 21 / Dramski studio KKV Sisak / Ne želim biti vještica
18,30h / Dom kulture Sisak / Dječji vrtić Sisak / Juha od bundeve
20h / Kazalište 21 / Scena Sisak / Sexy priče

30.03.2012 . |Županijska smotra kazališnih amatera
16h / Kazalište 21 / Dramski studio KKV Sisak / Haj, ja sam online
17h / Šetalište V. Nazora / Rekonstrukcija
18h / Kazalište 21 / Češka beseda Sisak / Nasamarena lihvarica

Komentirajte